Vakantie

Even helemaal bij zinnen komen? Boek een tripje naar Ameland!

Heb je binnenkort een paar dagen of weken vakantie en wil je die periode het liefst gebruiken om weer even helemaal op te laden na een drukke en wellicht zelfs stressvolle periode? Een vakantiebestemming vinden die op die wens aansluit is dan nu je taak. In deze situatie zou een grote, drukke stad niet ideaal zijn. Van een rustige omgeving waar natuurlijke invloeden hoogtij vieren word je waarschijnlijk wél blij. Zoek je je bestemming ook nog eens niet te ver weg, dan zou je op het Waddeneiland Ameland vakantie kunnen vieren. Op dit eiland vind je niet meer dan vier bescheiden dorpjes. Fietsen, wandelen en op het strand bivakkeren kan echter volop!

Heerlijk uitwaaien op uitgestrekte stranden

Ameland staat over het algemeen bekend om zijn fijne, veilige en ook schone en onaangetaste stranden. Naast deze aspecten die voor iedereen positief zijn, zijn Amelands stranden ook nog eens heel uitgestrekt. Dit geldt vooral voor het oostelijke en noordwestelijke puntje van het eiland. Juist dit zijn die plekken waar je even helemaal kunt uitwaaien en tot jezelf kunt komen. De stranden ten noorden van Buren zijn evenwel ook prachtig, niet in de laatste plaats omdat deze gepaard gaan met een fraai duinlandschap.

Vakantie

Maak fraaie fiets- en wandeltochten

Mensen die als toerist Ameland bezoeken doen dit vaak speciaal om hier te gaan wandelen of fietsen. Voor de fietsers onder ons is het vooral een aanbeveling waard de Amelands Historische Route te fietsen. Maar los hiervan: dit eiland beschikt over zo’n honderd kilometer aan fietspaden, dus je kunt je flink uitleven. Wandelen doe je bij uitstek in het Ballumerbos of in het Hollumerbos, maar ook de over het eiland verspreide duinlandschappen lenen zich uitstekend voor een fijne, stevige wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *