rijbewijs halen

Scooterrijbewijs halen? Het AM bromfiets rijbewijs

Op het moment dat je scooter wil rijden, dan heb je uiteraard een scooterrijbewijs nodig. Dit is in Nederland verplicht. Dat rijbewijs, genaamd AM, heb je in de pocket door zowel voor het theorie- als praktijkexamen te slagen. Als je het hebt gehaald kun je bij jouw gemeente het AM rijbewijs ophalen. Als je echter al een auto of motorrijbewijs hebt, hoef je niet nog een apart scooterrijbewijs te halen. Alvorens je praktijkexamen gaat doen, moet je een theorie examen afleggen. Dit houdt het kennen en beheersen van de verkeersregels in. Je mag al een halfjaar voordat je 16 jaar wordt, starten met het leren van de theorie voor het rijbewijs AM. Vervolgens kun je gelijk je theorie examen halen. 

scooter rijbewijs

Theorie in praktijk brengen

Je kunt voor het oefenen van de theorie voor je scooterrijbewijs uiteraard het meest actuele theorieboek aanschaffen, maar momenteel is dit online ook steeds vaker een optie. Zo heb je bijvoorbeeld iTheorie; waar je alle informatie kunt vinden over de theorie voor onder meer brommers en scooters. Je hebt hiervoor geen boek nodig. Daarbij is het een voordeel dat de leerstof altijd bijgewerkt is aan de hand van de op dit moment geldende verkeersregels. Belangrijk om te vermelden is dat de theorie voor alle brommers en scooters niet van elkaar afwijkt, wat ook geldt voor e-scooters. Hierbij geldt: oefening baart kunst, waardoor je je slagingskansen aanzienlijk verbetert. 

Daarnaast zijn er verschillende websites waarop je kosteloos een proef theorie examen kunt maken. Handig als je even wilt nagaan of je de stof goed beheerst voor het examen. Het nadeel is alleen dat zij doorgaans slechts één toets aanbieden. 

Heb je eenmaal de theorie behaald? Dan kun je starten met de praktijklessen voor het examen! Gemiddeld genomen heb je 4 tot 6 uur rijles nodig voor het examen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *