Van deze vervoermiddelen heb je (waarschijnlijk) nog nooit gehoord

Ooit was het straatbeeld lekker overzichtelijk. 99% van de mensen verplaatste zich als voetganger. Daar kliefde zich her en der een enkele paard en wagen doorheen. Later kwamen daar steeds meer transportopties bij. Eerst de fiets, daarna de auto, vervolgens nog heel veel andere soorten auto’s en uiteindelijk ook scooters en motoren.

Tegenwoordig zie je van alles rondzoeven om je heen. Elektrische versies van alles wat er altijd al rondreed, bijvoorbeeld, Maar er zijn ook nog veel meer opvallende en soms nogal gekke voertuigen bij gekomen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Hoverboard

Voor de moderne mens die écht nergens meer naartoe wil lopen, zijn hoverboards de perfecte oplossing. Gebaseerd op de boards uit back to the future, maar “hoveren” doen ze eigenlijk niet echt. Deze boards blijven namelijk gewoon met beide wielen op de grond. Alles wat je als gebruiker hoeft te doen, is erop blijven staan. Lopen is passé.

Kickbike

De kickbike is een soort kruising tussen een step en een fiets. Het zit ook een beetje in die naam he: een “schopfiets”, oftewel een fiets die je aandrijft met de schoppende bewegingen van steppen. De voordelen? Je verplaatst je verbazingwekkend snel op een kickbike en ze kunnen gemakkelijk mee in de trein. Een betere versie van de vouwfiets, zou je kunnen zeggen.

Fat max

Misschien heb je ze wel eens zien rijden: elektrische fietsen met banden zo dik dat ze doen denken aan tractorbanden. De fat max is hiervan een step versie. De meeste elektrische steps mogen de weg niet op, maar van deze zijn sommige modellen wel goedgekeurd voor de Nederlandse openbare weg. Het zou dus zomaar kunnen dat je deze steeds vaker tegen gaat komen.

Segway wannabes

Doordat de meeste e-steps dus niet legaal zijn bij ons, komen er ook steeds meer variaties op de jou waarschijnlijk wel bekende segway de weg op. Dit zijn over het algemeen opvallende verschijningen, waar de bestuurder op moet staan. Of ze nou zo comfortabel zijn, daar hebben wij onze bedenkingen bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.