Waarom een Wasbare Luier?

U vraagt zich misschien af, waarom een wasbare luier? Dat is toch een heel gedoe elke keer weer die luier wassen? Een pak uit de winkel kopen is toch makkelijker?
Hier kunt u lezen wat o.a. de voordelen zijn en of het misschien toch iets voor u is.

Voordelen

Iedereen die kinderen krijgt heeft ermee te maken ; luiers.
Waar de meeste mensen gewoon een kant & klaar pak uit de winkel halen komt de wasbare luier steeds meer op. Dit is natuurlijk niet voor niets zo, een wasbare luier heeft veel voordelen zoals :

  • hij is duurzamer (gaat veel langer mee)
  • goedkoper in de kosten
  • ook is het beter voor je baby

Duurzamer

Een gemiddeld gezin gebruikt ongeveer 7000 luiers tot het kind zindelijk is. Dit is ruim 250 kilo afval.
Daar tegenoverstaand heb je er aan 25/30 genoeg van de wasbare variant om altijd een schone te hebben en gaat een goede wasbare luier tot maximaal 1000 wasbeurten mee.

Goedkoper

Een luier kost rond de 20/25 cent per stuk, maal 7000 komt dat uit op ongeveer €1500 tot een baby zindelijk is. Wasbare luiers zijn in aanschaf inderdaad duurder, en je zal ze moeten wassen was ook energie kost. Toch bespaard u uiteindelijk rond de €500.

Beter voor je baby

Wegwerpbare luiers bevatten veel chemicaliën , wat natuurlijk slecht is voor een kwetsbare kinderhuid. Wasbare luiers bezitten geen schadelijke chemicaliën en zijn er tevens voor gemaakt steeds opnieuw gewassen te worden.

Hoe gebruikt u een wasbare luier?

Het gebruik is vrij eenvoudig, ook al vergt het wel wat meer tijd maar dat is niets in verhouding met de voordelen. Als u ervoor zorgt dat u altijd op tijd wast als de luieremmer bijna vol is heeft u altijd een schoon exemplaar.
Het beste kunt u :

  • Een spoelprogramma met wat wasmiddel draaien mocht er dikke urine inzitten.
  • Dan de hoofdwas draaien op 40 á 60 graden (als als er een hoog zeepgehalte in uw wasmiddel zit het liefst nog een keer na spoelen).

Drogen kan eenvoudig aan de waslijn of in de droger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *