draagarm audi a3

Zelf de draagarm in je Audi A3 vervangen: kan dat?

Een auto heeft veel onderdelen, maar weinig zijn er zo belangrijk als de draagarm. De draagarm Audi A3 is waar de hele auto aan ophangt. Het is de basis, de fundering of het skelet van je auto. Iedereen zou op z’n minst moeten begrijpen hoe dit bijzondere onderdeel werkt. Het zelf vervangen? Dat is een ander verhaal.

draagarm audi a3

Over de draagarm

De draagarm is een onderdeel in je auto. Zowat elke moderne auto heeft een draagarm, dus ook je Audi. Het is een onderdeel dat:

  • heel sterk is;
  • zelden vervangen hoeft te worden;
  • gemaakt is van massief ijzer;
  • veel kracht opvangt;
  • de carrosserie en wielophanging van de auto verbindt.

In feite is het de draagarm die alles binnenin de auto bij elkaar houdt. De wielophanging zit eraan vast, maar ook de auto zelf ofwel het stuk waar jij als bestuurder zit. Het is een onderdeel dat met een ontzettende kracht te maken heeft: bij het rijden komt er heel veel kracht vrij die allemaal op die draagarm drukt. Dat is ook precies de reden dat het zo’n sterk onderdeel is en dat het massief is gemaakt.

Een draagarm vervangen

In theorie zou een draagarm een leven lang mee moeten gaan. Het is een onderdeel dat zo stevig is, dat vaak de rest van de auto er mee ophoudt voor de draagarm het begeeft. Althans, dat is de bedoeling. Het tegendeel is soms waar en als je de draagarm dan toch moet vervangen, is het altijd een afweging. Het is namelijk de vraag of het de moeite waard is om dit te doen, of dat je de auto beter helemaal kunt vervangen. Ga je toch de draagarm vervangen en wil je dit zelf doen? Daar heb je erg veel kennis voor nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *